Deze site maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren door middel van geanonimiseerde gegevens die verzamelt worden via Google Analytics. Hebben wij jouw toestemming voor het plaatsen van extra tracking cookies die zijn toegelicht in onze privacy verklaring.

100% premium arganolie Arganique officiele distributeur - Nura Nature

arganolie

 

100% pure premium Arganolie

Arganolie is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populair cosmetica product. Het is multifunctioneel en staat bekend als een wondermiddel. Maar wat maakt arganolie – ook wel het ‘Marokkaans goud’ genoemd – zo speciaal?

Waarom je arganolie zou moeten gebruiken

Arganolie kan op diverse manieren gebruikt worden. Het wordt door velen gebruikt ter hydratatie van de huid omdat het boordevol vitamine E zit. Naast vitamine E is arganolie rijk aan andere vitaminen en antioxidanten, essentiële vetzuren, mineralen én omega 3 en 6. Deze stoffen versterken de helende krachten van de huid en helpt onder andere striemen en huidveroudering tegen te gaan.

Naast dat deze premium olie je huid verzorgt en hydrateert kan het ook gebruikt worden voor de verzorging van het haar, de nagels, lichaam en als massage olie. Premium pure arganolie is ontzettend multifunctioneel en een beautyproduct van de hoogste kwaliteit.

Hoe herken je 100% pure arganolie

Argan olie wordt tegenwoordig in vele drogisterijen en webshops aangeboden. Vaak voor hele lage prijzen. Het maken van arganolie is een vrij prijzig proces omdat de olie van de argan noot erg zeldzaam is. Voor een liter pure arganolie is 30 kilo argan bonen nodig. Omdat pure arganolie zo prijzig is bieden veel partijen gemengde arganolie aan. Het wordt dan bijvoorbeeld verdund met water, conserveringsmiddelen of vermengd met (goedkope) oliën.
100% pure arganolie herken je onder andere aan de geur die op sterk nootachtig ruikt, je zou het kunnen vergelijken met de geur van olijfolie. Wanneer een olie té sterk of erg onaangenaam ruikt kunnen de noten eerst verteerd zijn door veedieren. Wanneer een olie niet ruikt kan dit duiden op lage kwaliteit van de noten. De geur van de arganolie zegt dus alles over de kwaliteit.
Daarnaast is het een erg ‘droge’ olie: het trekt heel snel in de huid. Een olie gemengd met andere goedkope oliën trekt vaak niet snel in en zorgt voor een plakkerige, vette huid.
Ook de manier hoe de noten worden geperst is van belang voor de kwaliteit. Koudgeperste noten bevatten alle werkzame stoffen. Zodra de noten verhit worden raken ze de meeste werkzame stoffen kwijt.

De boom
De noten groeien aan de Arganboom ook wel ‘Argania Spinosa’. Deze bomen groeien alleen in het zuid-westen van Marokko. Door het klimaat en de samenstelling van de grond kan de Argania Spinosa hier perfect groeien. Deze boom der schoonheid is dus echt uniek in zijn soort.

De arganolie bij Nura Nature

Nura Nature werkt alleen met natuurlijke, duurzame en vegan producten. Wij bieden daarom alleen 100% pure arganolie aan in onze shop. Arganique is een producent die dezelfde waarde deelt als Nura Nature: biologisch, natuurlijk, vegan en dierproefvrij.

 

Onze pure arganolie producten