Deze site maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren door middel van geanonimiseerde gegevens die verzamelt worden via Google Analytics. Hebben wij jouw toestemming voor het plaatsen van extra tracking cookies die zijn toegelicht in onze privacy verklaring.

Help mijn haar! Wat doet de zon en de zee met je haar?

Help mijn haar!

Help mijn haar!

HELP mijn haar!!!

Het is volop zomer, we liggen massaal in de zon, op het strand, in de tuin en als het even kan gaan we op vakantie. We nemen een frisse duik in de zee of in een heerlijk zwembad.

Maar wat doet de zon en het water met je haar?

De zon droogt ons haar, net als onze huid, erg vervelend uit. Het haar wordt slap, dof en kan er pluizig uitzien. Na een frisse duik in de zee voelt het haar stug van het zoute water. En chloor, ach daar hoeven we het niet over te hebben toch?

De UV stralen van de zon zijn in staat het haar af te breken. Eigenlijk is de zon als een non-stop föhn op je haar, dan kun je wel nagaan wat dat doet…

Help! is er iets aan te doen?
We gaan natuurlijk niet minder genieten van de zon, het strand en een frisse duik in het zwembad. Daarom heb ik een aantal tips en trucs voor je opgesteld:

Hydrateren
Ook het haar heeft voldoende vocht nodig. Het begint sowieso bij voldoende water te drinken. Maar zorg ook voor een vochtinbrengende shampoo. Bijvoorbeeld Love in the Layers van Paul Penders.

Paul Penders Love in the Layers Shampoo

Beschermen 
We kunnen het haar de juiste bescherming bieden door het dragen van een zonnekapsel. Steek lang haar bijvoorbeeld in een knotje, zodat wanneer je in het water gaat, het haar zo min mogelijk in aanraking komt met zout en/of chloor en ga het liefste niet kopje onder.
Ook het dragen van een zonnehoed bied bescherming aan haar en hoofdhuid.

Spoel na het zwemmen het haar af met koud water, koud water???!! Ja echt want koud water sluit je hoofdhuid en de haarschubben, hierdoor behoudt je de glans en blijft het haar langer gehydrateerd. Eigenlijk kun je daarom beter altijd met koud water je haar wassen.

Herstellen

Geef je haar extra aandacht en verzorging door 1-2 keer in de week een haarmasker te gebruiken.
Een masker herstelt het haar tot in de puntjes, verzorgt, voedt en maakt het weer levendig.

Iva Natura's Nourishing Hair Mask is een intens haarmasker voor maar €14,95!

 

Nura Nature wenst je een haar fijne zomer

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Nura Nature
Average rating:  
 0 reviews