Deze site maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren door middel van geanonimiseerde gegevens die verzamelt worden via Google Analytics. Hebben wij jouw toestemming voor het plaatsen van extra tracking cookies die zijn toegelicht in onze privacy verklaring.

Scrubben is dat nou echt nodig? - Blog Nura Nature

Scrubben is dat nou écht nodig?

Scrubben is dat nou écht nodig?

Scrubben is dat nou wel nodig?

Scrubben, het is bij ons in Nederland lang niet zo ingeburgerd als bv in Amerika. Eigenlijk doen wij Nederlanders het niet veel. We vinden het een beetje onzin. We weten wel dat het goed voor de huid is, maar moet dit nou echt elke week gedaan worden? Onze nuchtere hollandse kijk op de wereld trekken we ook door naar scrubben. In hoeverre is scrubben echt nodig? Kunnen we niet gewoon zonder? Of een enkel keertje als we toch in de sauna zijn? In dit blog neem ik je mee in de wereld van scrubben the Do’s the Dont’s en vooral de Why’s.

Wat is scrubben eigenlijk?

De hele dag door zijn onze huidcellen bezig met vernieuwing, een heel mooie natuurlijk proces waar wij ons helemaal niet mee bezig hoeven te houden. Het gebeurt gewoon. Door deze celvernieuwing verlies je elke minuut zo’n 30.000 huidcellen. Helaas vallen die niet allemaal direct van de huid af, een groot gedeelte blijft liggen, waardoor de huid er grauw uit gaat zien. Daarnaast kan een deel van deze dode cellen ook in je poriën verstopt raken. Hierdoor kun je last krijgen van puistjes en oneffenheden. En laten we eerlijk zijn, dat wil iedereen voorkomen, toch?

Wat kunnen we doen?

Gelukkig kunnen wij onze huid een handje helpen om schoon, gezond én mooi glanzend te blijven.
De oplossing hiervoor is scrubben!
Al eeuwen lang wordt de scrub techniek toegepast, eerst vooral bij vrouwen maar later zijn ook de mannen de voordelen hiervan gaan zien en vooral gaan voelen.

Hoe doe je dat, scrubben?

In een scrub zitten vaak (kleine) korreltjes zout, door deze korreltjes met de hand of een scrub handschoen over de huid te bewegen, het beste door kleine snelle rondjes te draaien, komen de dode huidcellen los van de huid. Met wat water spoel je ze zo van de huid af.

Wanneer?

Elke dag scrubben is niet aan te raden, de huid kan in principe zelf genoeg dode huidcellen kwijt raken. Het beste is 1 – 2 keer per week je huid goed te scrubben. Want naast dat je de dode huidcellen verwijdert, stimuleer je ook de celvernieuwing.

Scrubben, peeling of exfoliëren?

Het is in feite allemaal hetzelfde; het verwijderen van dode huidcellen. Alleen gebruik je een peeling of exfoliant eerder op het gezicht omdat deze korrels veel kleiner zijn. Grove korrels kun je het beste op het lichaam toepassen.

Er is nog meer

Wanneer je ziek bent gooit het lichaam de afvalstoffen eruit. Scrubben is dan juist enorm goed, je helpt je lichaam een handje door extra celvernieuwing te stimuleren waardoor hij eerder zijn afvalstoffen kwijt raakt. Maar wist je ook dat je door de ronddraaiende beweging de bloedsomloop stimuleert, scrub daarom altijd van beneden naar boven, naar het hart toe.

Iets nieuws proberen?

Scrub je al geregeld? Probeer dan eens tijdens het scrubben extra lief voor je huid te zijn door dankbaar te zijn dat hij zich elke dag weer vernieuwt en kijk eens wat dat met de oordelen over jou zelf doet. Ons lichaam is net als ons huis, we wonen erin en daarvoor dienen wij goed te zorgen. Wanneer wij blij zijn met het lichaam waarin wij wonen, verandert onze kijk over alles wat we niet goed vinden. Mooie bijkomstigheid toch?

Kortom, scrubben is goed voor:

  • Een mooie gezonde huid
  • Een glanzende huid
  • Haalt die irritante jeuk op de scheenbenen weg
  • Voert afvalstoffen af
  • Stimuleert de bloedsomloop
  • Geeft het zelfbeeld een positieve vibe
  • Bevorderd het helende vermogen bij ziekte

Ik ben heel benieuwd naar jouw scrub ervaringen, scrub jij regelmatig? Of ga jij het nu voor het eerst proberen?

Scrub en peelings voor jou geselecteerd:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Nura Nature
Average rating:  
 0 reviews