Deze site maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren door middel van geanonimiseerde gegevens die verzamelt worden via Google Analytics. Hebben wij jouw toestemming voor het plaatsen van extra tracking cookies die zijn toegelicht in onze privacy verklaring.

Hoe voorkom ik een droge huid? - Nura Nature

Hoe voorkom ik een droge huid?

Hoe voorkom ik een droge huid?

Hoe voorkom ik een droge huid?

Herken je dat? Dat je huid naar droog en trekkerig aan blijft voelen? Hoe vaak je ook smeert, hoeveel water je ook drinkt, je huid blijft stug aanvoelen.

Ik had dit ook, zo’n 8 jaar geleden had ik alle soorten bodylotions van de kruidvat wel geprobeerd, de huisarts schreef vaseline voor, de ander zei **merk** droge huid en weer een ander had het over gewoon veel water drinken.

***merk*** droge huid bodylotion was de enige crème waarbij mijn scheenbenen er niet zo erg uitzagen als een stuk gescheurde aarde waar al het water uit is. Wanneer ik uit de douche kwam moest ik direct smeren, want het water, en vooral warm water droogt de huid uit. Maar als je huid al droog is, wordt het met het douche uber droog. Dus hup rijkelijk ging de pot nivea over mijn lijf. En als ik dan s’ avonds naar bed ging, nog maar een keer, wat die scheenbenen kunnen zo ontzettend jeuken!

In ene begreep ik het

Ik snapte er werkelijk niets van, hoe kan mijn huid nog zo droog aanvoelen nadat ik zo’n enorm dikke bodylotion erop smeerde? Ik had het bijna als normaal geaccepteerd, het is nu eenmaal zo, dit is wat het is. Het was immers de beste lotion die ik ooit had gevonden, dus het kon alleen maar erger, niet beter. (dacht ik met alle kennis die ik toen had)

TOT ik mij ging verdiepen in de ingrediënten, zoals veel mensen begint het vaak met voeding, zo ook bij mij, maar al snel ging ik ook naar de ingrediënten van verzorgingsproducten kijken. En dat begon simpel met het eerste ingrediënt: Sulfaten. In heel veel bodylotions, showergels en shampoo’s zitten sulfaten b.v de bekende SLS (sodium Laureth Sulfaat). Na behoorlijk wat onderzoek bleek dat ik mijn huid altijd smeerde met ingrediënten zoals SLS, welke mijn huid juist alleen maar droog maakte, en totaal geen echte voeding/ hydratatie bood.

Maar dat is dan logisch dat ik nooit echt een fijne soepele huid kon ervaren, want de producten klopte niet, het zorgde er juist alleen maar voor dat ik meer en meer ging smeren. Mijn huid werd er afhankelijk van, i.p.v. dat de producten iets zouden toevoegen.

‘Als ik dit ervaar, dan zijn er toch ook meerdere mensen die dit meemaken?’

Ik kan mij zo voorstellen hoe je als consument helemaal gek wordt van al die labels, van al die marketing lokkers, en eerlijk is eerlijk ik ben er ook voor gevallen, en soms trap ik er nog in!

Maar hoe voorkom ik een droge huid?

Het kan wél, er zijn wel echte producten die de juiste ingrediënten hebben. Daarom heb ik dat voor jou uitgezocht, zodat jij niet alles hoeft te doorgronden. Zodat jij gewoon ongelimiteerd kan speuren naar de beste producten voor jou. Wetende dat wat je koopt echt een toevoeging is voor jouw huid, jouw lijf.

Sinds ik de juiste producten gebruik straalt mijn huid, blijft het in de zomer langer bruin, trekt mijn huid niet meer en voelt het soepel en zacht aan.

Deze body producten zijn mijn absolute redders: